AAFB Cada dia més gent usa el transport públic
Font original: IBdigital

Cada dia més gent usa el transport públic

Publicat: 1ro / feb / 2011  |  Actualitat ferroviària

El nombre d’usuaris del transport públic a Mallorca ha augmentat en tres anys un 16,5% ja que ha arribat als 15,7 milions en 2010 enfront dels 13,5 de 2007. Així mateix, el metro de Palma aconsegueix la xifra d’1,5 milions d’usuaris enfront dels 782.707 de 2008 (en 2007 amb prou feines va funcionar). A uns mesos de les eleccions autonòmiques, el conseller de Medi ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, ha fet balanç del treball realitzat en matèria de mobilitat i ho ha qualificat de "molt positiu".

Vicens ha valorat molt positivament que el nombre de viatgers hagi crescut en un moment de crisi econòmica i amb la dificultat afegida que va suposar el tancament del metro durant diversos mesos a causa dels nombrosos desperfectes que es van detectar després d’inaugurar-lo el 2007, la qual cosa va suposar una despesa extra de 30 milions d’euros. El conseller ha comentat que per impulsar el transport públic s’han adoptat nombroses mesures com aplicar un sistema tarifari integrat, l’abaratiment del cost per a joves, persones majors i famílies nombroses, l’obertura de noves línies, la millora dels punts d’informació i la realització de campanyes de publicitat.

De cara al futur, els projectes més rellevants són la possibilitat que el metro arribi al ParcBit i la viabilitat d’obrir un ramal perquè el suburbà tingui parada al nou hospital de Son Espases; de fet ja s’ha posat en amrxa un estudi per a aquest últim cas.

Tags:  IBdigital