AAFB El tramvia de Palma i la lluita contra la corrupció centraran el ple
Actualitat ferroviària

El tramvia de Palma i la lluita contra la corrupció centraran el ple

Una interpel·lació del PP sobre la política del Govern en relació amb la instal·lació del tramvia de Palma i una proposició no de llei del grup socialista sobre la lluita contra la corrupció política seran dos dels principals pols sobre els quals girarà el debat parlamentari balear en el ple d’aquest dimarts.
Tampoc faltaran en el torn de preguntes de control al Govern per part del PP assumptes com els accessos al nou Hospital de Son Espases i les retallades pressupostàries necessàries per complir (...)

Publicat: 6/diciembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB Arriba el primer tren elèctric
Actualitat ferroviària

Arriba el primer tren elèctric

Aquest dissabte al matí ha arribat a Mallorca la primera unitat del nou tren elèctric (composada per Motor-Remolc-Motor). Una vegada al Moll Vell de Palma ha estat traslladada als taller de Son Rutllan on ha estat dipositada a la platja de vies i posteriorment serà traslladada a l’estació Intermodal de Palma.
A partir d’ara aquest tren funcionarà en període de proves a la línia de metro de Palma, per tal que els conductors d’SFM s’adaptin a aquest nou tren i poder dur a terme les proves necessàries. (...)

Publicat: 5/diciembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB El jutjat autoritza les obres als Serveis Ferroviaris de Mallorca
Actualitat ferroviària

El jutjat autoritza les obres als Serveis Ferroviaris de Mallorca

L’empresa Servicios Ferroviaris de Mallorca ha rebut el vistiplau del jutjat per fer les obres de la trinxera de Sineu, el mur del qual es va ensorrar provocant un accident el maig passat i va causar nombrosos ferits, amb la limitació que no podran alterar la zona.
En concret, l’autorització limita l’execució de les obres a la no afecció ni alteració de la zona ni del tram de mur anterior i posterior contigus al tram afectat i que va ocasionar l’accident ferroviari, perquè es preservin per a la (...)

Publicat: 3/diciembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB El tren elèctric, més a prop
Actualitat ferroviària

El tren elèctric, més a prop

El president de les Illes Balears, Francesc Antich, juntament amb el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, el director general de Mobilitat, Antoni Verger i el cogerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Bartomeu Gual, acompanyats de tècnics d’SFM i dels directors de les empreses adjudicatàries han visitat dos punts d’execució de les obres sobre la línia del primer tram d’electrificació de la línia ferroviaria Palma/Enllaç.
Tenint en compte que les obres s’executen de nit, a partir (...)

Publicat: 1ro/diciembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB Cort exigeix la paralització del tramvia i el Govern diu que seguirà endavant amb el projecte
Actualitat ferroviària

Cort exigeix la paralització del tramvia i el Govern diu que seguirà endavant amb el projecte

El ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat exigir “la paralització immediata” de totes les actuacions que porten a terme el Govern i el consistori per implantar el tramvia a la ciutat, amb els vots a favor dels regidors del PP i Unió Mallorquina (UM) i en contra dels altres.
La decisió ha estat adoptada en un ple extraordinari convocat a petició del PP i UM arran del fet que el dia 4 de novembre va sortir a informació pública un estudi d’alternatives sobre el primer tram del futur tramvia de Palma. (...)

Publicat: 24/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB El Govern continuarà endavant amb el projecte del tramvia malgrat el rebuig de Cort
Actualitat ferroviària

El Govern continuarà endavant amb el projecte del tramvia malgrat el rebuig de Cort

El director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha assegurat que el Govern seguirà endavant amb el projecte del tramvia de Palma, malgrat que el ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat avui exigir la seva paralització, i ha demanat al PP i UM que presentin al·legacions a l’estudi d’alternatives de traçat.
Verger ha defensat que l’executiu seguirà “desenvolupant un projecte que és positiu per a la ciutat i que ve del pla sectorial de transports de la legislatura passada i que no s’ha inventat aquest (...)

Publicat: 24/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB El jutge admet al PP com a acusació en l’accident de Manacor
Actualitat ferroviària

El jutge admet al PP com a acusació en l’accident de Manacor

El jutge d’instrucció número 7 d’Inca (Mallorca) ha admès la personació del PP de les Balears com a acusació popular en les diligències prèvies que investiguen l’accident del tren de Manacor, que va passar el 19 de maig a prop de Sineu i en què hi va haver 32 ferits.
Segons ha informat el PP, l’advocat del qual és l’exfiscal Ignacio Gordillo, el sinistre va ser degut “a una negligència en el projecte d’obra i en la seva posterior execució”, alhora que sosté que els fets, per la seva gravetat, poden ser (...)

Publicat: 12/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos