AAFB El Govern balear atura les obres del tren Manacor-Artà
Actualitat ferroviària

El Govern balear atura les obres del tren Manacor-Artà

El gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Ramón Orta, ha anunciat avui que les obres del tren Manacor-Artà es suspendran temporalment aquest mateix mes per falta de liquiditat per pagar-les, una situació de dificultat que ha dit que afectarà totes les actuacions del conveni ferroviari.
Orta ha explicat en una roda de premsa que SFM s’ha reunit amb les concessionàries de l’obra i ha acordat que negociarà amb elles la “suspensió temporal” de la mateixa, que es farà oficial en una reunió del (...)

Publicat: 11/agosto/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB La polèmica del tren Manacor-Artà
Actualitat ferroviària

La polèmica del tren Manacor-Artà

Els batles de Son Servera, Capdepera, Artà i Sant Llorenç, diuen que aturar les obres del tren fins a Artà serà més costós que no continuar-les. Així ho han posat de relleu avui en una trobada conjunta on han demanat la continuació dels treballs. Ben diferent és la postura del batle de Manacor, Toni Pastor.

Publicat: 3/agosto/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB Les fortes pluges interrompen durant mitja hora el Metro de Palma
Actualitat ferroviària

Les fortes pluges interrompen durant mitja hora el Metro de Palma

La forta tempesta que ha patit Palma aquest matí ha provocat una entrada d’aigua en una reixeta de ventilació del Metro a Jacint Verdaguer, i això ha provocat la interrupció d’aquest servei entre les 13.30 i les 14.00 hores entre l’Estació Intermodal i la parada de Jacint Verdaguer i entre aquesta i l’estació de Son Costa-Son Fortessa.
Així ho ha informat a Europa Press el director general de Mobilitat en funcions, Antoni Verger, que ha precisat que en cap moment s’ha hagut de parar el funcionament (...)

Publicat: 1ro/junio/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB Homenatge a les víctimes de l’accident del tren de Sineu
Actualitat ferroviària

Homenatge a les víctimes de l’accident del tren de Sineu

Avui fa un any de l’accident de tren de Sineu, en el qual resultaren ferits 28 passatgers . Un any després, el maquinista del comboi continua ingressat a l’hospital Sant Joan de Déu en estat greu.
Tot i que la rehabilitació del tren continua, la línia entre Sineu i Manacor ja funciona amb normalitat. Avui a les 12 del matí, el Servei Ferroviari de Mallorca ha fet una aturada simbòlica de sis minuts en record de (...)

Publicat: 20/mayo/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB Proven amb èxit la primera unitat de tren elèctric Palma-Inca
Actualitat ferroviària

Proven amb èxit la primera unitat de tren elèctric Palma-Inca

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, i altres autoritats, han realitzat un trajecte de prova d’una unitat de tren elèctric entre Palma i Inca, que serà la primera línia electrificada de la xarxa ferroviària de Mallorca que funcionarà a partir de l’estiu.
Vicens ha recalcat que el d’avui és només un trajecte de prova de la unitat que ha de ser sotmesa a molts test, i que el Govern no té “presses electorals” per inaugurar l’electrificació, que de fet no es posarà en funcionament (...)

Publicat: 24/marzo/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB Les obres en 20 punts de la línia fèrria provoquen endarreriments
Actualitat ferroviària

Les obres en 20 punts de la línia fèrria provoquen endarreriments

Els trens dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) pateixen avui endarreriments i cancel·lacions a conseqüència de la reducció de la velocitat dels combois per les obres que es duen a terme en devers 20 punts de la línia fèrria. La línia Palma-sa Pobla també presenta demores per les obres que s’hi fan.
Els endarreriments són constants des que ahir es reobrís la circulació ferroviària entre Sineu i Manacor, suspesa fa deu mesos per la caiguda d’un mur que va causar un accident amb nombrosos ferits. (...)

Publicat: 9/marzo/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...
AAFB La línia Manacor-Sineu, oberta
Actualitat ferroviària

La línia Manacor-Sineu, oberta

La línia ferroviària entre Sineu i Manacor ja s’ha reobert, una vegada portades a terme les obres de reparació del tram Enllaç-Manacor i després d’estar interrompuda durant deu mesos des de l’accident del 19 de maig de l’any passat, que va causar 30 ferits i el tancament després de la caiguda d’un mur i que ha estat substituïda per un servei especial d’autocars.
En un comunicat, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha indicat que, un cop autoritzada per part del jutge la demolició del mur de la (...)

Publicat: 7/marzo/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IB3 Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos